La Lorraine Bakery Group to firma w 100% rodzinna z siedzibą w Belgii, która szczyci się ponad 80 latami doświadczenia w branży młynarskiej i piekarniczej. Posiadamy 12 najnowocześniejszych zakładów produkcyjnych, a nasze produkty dostarczamy do ponad 30 krajów.
Zakres obowiązków:
- Nadzór technologiczny nad procesami produkcyjnymi oraz standaryzacja procedur operacyjnych
- Prowadzenie szkoleń dla Pracowników produkcyjnych
- Wsparcie Zespołu NPD w opracowywaniu nowych produktów lub ulepszanie istniejących
- Wykonywanie prób nowych produktów na liniach produkcyjnych
- Monitorowanie parametrów procesu produkcyjnego
- Praca nad ciągłym doskonaleniem jakości, a także nad wydajnością procesu produkcyjnego
- Zarządzanie informacją o produkcie (specyfikacje, instrukcje), przygotowywanie danych do kalkulacji kosztów
- Analiza rynku, poszukiwanie nowych rozwiązań technologicznych w zakresie produkcji pieczywa
- Wizyty rynkowe z Przedstawicielami Działu Sprzedaży
- Ścisła współpraca z Działem Produkcji, Jakości, DUR, Inwestycji Marketingu, NPD
Nasze wymagania:
- Wykształcenie kierunkowe (technologia żywności, biotechnologia i pokrewne)
- Minimum 2 lata doświadczenia zawodowego w przemyśle spożywczym na podobnym stanowisku
- Znajomość branży piekarniczej mile widziana
- Znajomość technologii produkcji i metod zarządzania jakością (SPC, 5W, Ishikawa, Kaizen, 5S, kontrola zmian, walidacja, analiza ryzyka)
- Doświadczenie w pracy ze standardami BRC oraz IFS
- Elastyczność, otwartość na zmiany, komunikatywność, współpraca
- Bardzo dobra znajomość języka angielskiego
Oferujemy:
- Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę w stabilnej, prężnie rozwijającej się międzynarodowej organizacji, lidera w swojej branży.
- Możliwość rozwoju zawodowego.
- Przyjazną atmosferę i wysokie standardy pracy.
- Atrakcyjne dodatkowe świadczenia: opieka medyczna, karty sportowo-kulturalne, karty przedpłacone, dofinansowanie do posiłków, dofinansowanie do wypoczynku, grupowe ubezpieczenie na życie.