Technolog ds. Produkcji i Jakości

Inne

Technolog ds. Produkcji i Jakości

Inne

Wólczyńska 133, Warszawa

Mięsna Paczka

Pełny etat
B2B, UoP
Starszy specjalista / Senior
Praca hybrydowa

Wymagane umiejętności

HACCP
IFS
ekonomia

Opis stanowiska

Tu Mięsna Paczka, jeden z najszybciej rozwijających się start-upów DTC w polskim e-commerce spożywczym! Pomagamy naszym Klientom dbać o swoje zdrowie dostarczając świeże, certyfikowane, ekologiczne produkty, z wygodną dostawą 📦 do każdego zakątka kraju. Przełomowo zmieniamy rynek, promując ekologiczne rolnictwo, a to wszystko zgodnie z naszą unikalną kulturą organizacyjną.


Tworzymy zespół „Spinaczy” – osób ambitnych, wielozadaniowych, chcących się intensywnie rozwijać, robiąc przy tym coś wartościowego dla innych.

Chcesz dołączyć do zespołu Mięsnej Paczki i być częścią ogromnego sukcesu?

Jeśli jesteś osobą:

  • ambitną, głodną sukcesu i szukasz miejsca, które da Ci możliwość wykazania się swoimi umiejętnościami,

  • której zachowanie cechuje: uczciwość, życzliwość, zaradność, rzetelność i równowaga,

  • która jest gotowa na zwrotny moment w swojej karierze,


Zapraszamy do zespołu!


Szukamy Technologa produkcji i jakości, którego pasją jest tworzenie najsmaczniejszych receptur. 

Jeśli wciąż szukasz usprawnień, masz pełno nowych pomysłów jednocześnie jesteś skrupulatny i procesowy, ta rola jest dla Ciebie. 


Za co będziesz odpowiadać?


1. Zarządzanie jakością i rozwój produktów

  • Ocena jakości produktów pod kątem smaku, składu, funkcjonalności i wyglądu.

  • Tworzenie i optymalizacja receptur – zarówno przy nowych, jak i istniejących produktach.

  • Tworzenie spójnych specyfikacji technicznych dla zespołów operacyjnych i dostawców.

  • Utrzymywanie wysokiego i powtarzalnego poziomu jakości.

2. Ekspercka wiedza produktowa i wsparcie organizacji

  • Doradztwo w sytuacjach reklamacyjnych i problemach jakościowych.

  • Weryfikacja zasadności badań laboratoryjnych oraz analiza wyników.

  • Wspieranie innych zespołów merytoryczną wiedzą produktową.

3. Nadzór nad formalną zgodnością produktów

  • Zapewnienie zgodności etykiet z przepisami prawa żywnościowego (w tym EKO).

  • Monitorowanie zmian w przepisach i certyfikacjach (np. HACCP, IFS).

  • Prowadzenie dokumentacji produktowej (specyfikacje, deklaracje, certyfikaty).

4. Nadzór nad formalną zgodnością procesów i operacji

  • Współpraca z zespołem operacyjnym w zakresie zgodności operacyjnej.

  • Koordynacja zewnętrznych kontroli i audytów (Sanepid, jednostki certyfikujące).

  • Zarządzanie polityką odpadową i raportowaniem zużycia surowców.

5. Nadzór nad przestrzeganiem zasad BHP w magazynie

  • Monitorowanie warunków pracy pod kątem bezpieczeństwa i higieny.

  • Wdrażanie i egzekwowanie zasad BHP (odzież robocza, oznaczenia, zachowanie).

  • Wsparcie w identyfikacji ryzyka i działań prewencyjnych.

  • Przygotowanie dokumentacji powypadkowej i kontakt z instytucjami kontrolnymi (np. PIP).


Jakich umiejętności i doświadczenia szukamy?

  • Umiejętność tworzenia i rozwijania receptur – zarówno od podstaw, jak i w ramach optymalizacji istniejących produktów.

  • Zrozumienie procesów produkcyjnych i zdolność do doradzania zakładom w zakresie technologii, doboru surowców, metod obróbki.

  • Min. 5 lat doświadczenia w branży spożywczej – na stanowiskach związanych z jakością, technologią produkcji lub rozwojem produktów.

  • Praktyczne doświadczenie w zakładzie produkcyjnym, najlepiej w sektorze mięsnym lub produktach świeżych.

  • Bardzo dobra znajomość przepisów prawa żywnościowego, w tym znakowania produktów, wymagań EKO, systemów HACCP.

  • Doświadczenie w przygotowaniach i udziałach w audytach zewnętrznych i kontrolach (np. Sanepid, jednostki certyfikujące).

  • Znajomość i doświadczenie w pracy w systemach IFS lub BRC.

  • Zdolność do tworzenia dokumentacji technicznej – specyfikacji, kart produktów, deklaracji.

  • Umiejętność samodzielnego działania, egzekwowania standardów i współpracy z zespołami operacyjnymi.


Co oferujemy?

Pracę w kulturze organizacyjnej łączącej biznesowe podejście z życzliwością i równowagą.

  • Z widocznym przełożeniem swojej pracy na efekty, które widać i czuć. 

  • W energodajnej atmosferze.

  • Razem - bo z setkami codziennych mikro momentów między nami.

  • Zgodnie z naszymi wartościami (uczciwie, życzliwe, zaradnie, rzetelnie).

  • W intensywnym, szybkim środowisku, które daje poczucie sprawczości.

  • Z Zespołem:

    • któremu się chce,

    • który ma wspólny cel,

    • który ma śmiałe ambicje być najlepszymi,


Jeśli męczą Cię, powolne procesy, brak rozwoju i nuda, u Nas poczujesz się lepiej! 😎


Dołącz do nas w 6. prostych krokach

Daj się poznać - uzupełnij formularz aplikacyjny, załącz swoje CV.


Proces rekrutacyjny:

Etap 1: 30-minutowa rozmowa online z HR.

Etap 2: Zadanie rekrutacyjne do samodzielnego “rozgryzienia” w domu.

Etap 3: Spotkanie online z Andrzejem - Head of Supply i Michałem - COO/CFO

Etap 4: Spotkanie w naszym biurze z Andrzejem i Michałem

Etap 5: Reference Check

Etap 6: Oferta!


Kulisy pracy w Mięsnej Paczce!

Sprawdź nasze publikacje opowiadające o kulturze Mięsnej Paczki.

Materiały znajdziesz na naszym profilu LinkedIn [KLIK].


Oferta dodana: 11.09.2025
Lokalizacja biura

Technolog ds. Produkcji i Jakości

Aplikuj na ofertę pracy

Technolog ds. Produkcji i Jakości

Wólczyńska 133, Warszawa

Mięsna Paczka

REKLAMA: RocketJobs poleca