Technolog żywności - Technolog produkcji
Sienkiewicza, Izabelin B
NUTRAWAY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Your responsibilities
Production planning
Performing extraction
Preparing, analysing and evaluating chemical products in terms of their composition, physical and chemical properties
Execution and control of technological processes related to the production of herbal and mushroom extracts
Development and implementation of procedures for technological processes
Monitoring and ongoing control of technological process parameters
Identifying and diagnosing problems in technological processes and introducing changes to improve them
Preparation of reports on the results of research and testing processes
Liaising with other departments such as sales, analytical
Monitoring compliance with occupational safety and environmental regulations and standards, HACCP, Organic certification compliance
Developing and implementing safe working procedures
Product development and formulation of new and existing products
Developing and coaching staff on work procedures and standards
Improving and optimising technological processes
Introduction of new technologies and methods into production processes
Maintaining documentation and keeping up-to-date records of data and test results
Our requirements
University degree in Food technology, Microbiology, Chemistry or related fields.
Experience as a chemist technologist or similar position in the food, supplements, pharmaceutical, cosmetics
Knowledge of regulations, standards and procedures related to food production.
Ability to plan and organize work in a production laboratory.
Knowledge of chemical production techniques and processes for the manufacture of various chemicals, especially various extraction technologies and apparatus
Ability to analyse chemical test results and interpret analytical data.
Knowledge of health and safety in a chemical laboratory.
Ability to operate laboratory equipment and apparatus and specialised software.
Communication and teamwork skills.
Accuracy and conscientiousness in carrying out duties.
Ability to make decisions and solve problems related to chemical production.
Good knowledge of English B2 to a degree that enables free communication and use of professional literature.
The employer offers:
Stable employment based on an employment contract
Fixed remuneration in line with your skills
Benefits: private medical care, multisport card
Discounts on company products
Full induction and training
Przyszły zakres obowiązków:
Planowanie produkcji
Wykonywanie procesów ekstrakcji
Przygotowywanie, analizowanie i ocenianie produktów chemicznych pod kątem ich składu, właściwości fizycznych i chemicznych
Realizacja i kontrola procesów technologicznych związanych z produkcją ekstraktów ziołowych i grzybowych
Opracowywanie i wdrażanie procedur dla procesów technologicznych
Monitorowanie oraz bieżąca kontrola parametrów procesu technologicznego
Identyfikacja i diagnozowanie problemów w procesach technologicznych oraz wprowadzanie zmian usprawniających
Przygotowywanie raportów z wyników badań i procesów testowych
Współpraca z innymi działami, takimi jak sprzedaż, laboratorium analityczne
Monitorowanie zgodności z przepisami i standardami BHP, ochrony środowiska, HACCP oraz wymogami certyfikacji ekologicznej
Opracowywanie i wdrażanie bezpiecznych procedur pracy
Tworzenie i rozwój receptur nowych oraz istniejących produktów
Szkolenie pracowników w zakresie procedur i standardów pracy
Usprawnianie i optymalizacja procesów technologicznych
Wprowadzanie nowych technologii i metod do procesów produkcyjnych
Prowadzenie dokumentacji i bieżące uzupełnianie zapisów dotyczących danych oraz wyników badań
Wymagania pracodawcy:
Dobra znajomość języka angielskiego na poziomie minumum B2
Wykształcenie wyższe kierunkowe: technologia żywności, mikrobiologia, chemia lub pokrewne
Doświadczenie na stanowisku technolog-chemik lub podobnym w branży spożywczej, suplementów, farmaceutycznej lub kosmetycznej
Znajomość przepisów, norm i procedur związanych z produkcją żywności
Umiejętność planowania i organizacji pracy w laboratorium produkcyjnym
Wiedza na temat technik i procesów produkcji chemicznej, w szczególności technologii ekstrakcji i pracy z odpowiednią aparaturą
Umiejętność analizy wyników badań chemicznych i interpretacji danych analitycznych
Znajomość zasad BHP w laboratorium chemicznym
Umiejętność obsługi sprzętu laboratoryjnego, aparatury oraz specjalistycznego oprogramowania
Umiejętność komunikacji i pracy zespołowej
Dokładność i sumienność w wykonywaniu obowiązków
Umiejętność podejmowania decyzji i rozwiązywania problemów związanych z produkcją chemiczną
Dobra znajomość języka angielskiego na poziomie B2, umożliwiająca swobodną komunikację oraz korzystanie z literatury branżowej
Pracodawca oferuje:
Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
Stałe wynagrodzenie zgodne z posiadanymi umiejętnościami
Benefity: prywatna opieka medyczna, karta multisport
Zniżki na firmowe produkty
Pełne wdrożenie w obowiązki oraz szkolenie
Technolog żywności - Technolog produkcji
Technolog żywności - Technolog produkcji
Sienkiewicza, Izabelin B
NUTRAWAY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ