OSHEE WORLD to jedna z najbardziej innowacyjnych i dynamicznie rozwijających się firm w branży Food & Beverage w Polsce, lider rynkowy w kilku kategoriach zorientowany na dalsze rozszerzanie swojego portfela komplementarnych marek tworzących silne filary wzrostu firmy w najbliższych latach.
- Opracowywanie i rozwój receptur produktów spożywczych oraz pełna odpowiedzialność za dokumentację technologiczną i jakościową.
- Optymalizacja kosztowa istniejących produktów – analiza receptur, surowców i procesów w celu zwiększenia rentowności.
- Przygotowywanie i zatwierdzanie oznakowania zgodnego z przepisami prawa żywnościowego.
- Weryfikacja etykiet produktów (nowych i zmodyfikowanych).
- Organizowanie oraz przeprowadzanie oceny sensorycznej produktów.
- Porównywanie jakości i kosztów produktów z konkurencją.
- Udział w próbach technologicznych i procesie wdrażania nowych produktów.
- Współpraca z dostawcami i partnerami produkcyjnymi w zakresie poszukiwania bardziej efektywnych rozwiązań surowcowych i technologicznych.
- Monitorowanie trendów rynkowych w kontekście innowacji i kosztów.
- Wykształcenie wyższe kierunkowe (technologia żywności, chemia spożywcza lub pokrewne).
- Minimum 2–3 lata doświadczenia w R&D w branży spożywczej.
- Znajomość przepisów prawnych branży FMCG oraz umiejętność ich interpretacji.
- Doświadczenie w opracowywaniu receptur i prowadzeniu dokumentacji technologicznej.
- Znajomość technik sensorycznych.
- Język angielski na poziomie co najmniej B2.
- Biegłość w obsłudze komputera i pakietu MS Office.
- Wysoka samodzielność, odpowiedzialność i zdolności komunikacyjne.
- Realny wpływ na strategię kosztową i produktową firmy.
- Współpracę z doświadczonym zespołem technologicznym.
- Dostęp do nowoczesnych narzędzi i informacji rynkowych.
- Stabilne zatrudnienie i konkurencyjne wynagrodzenie.
- Możliwość rozwoju w dynamicznym środowisku R&D.