Tarczyński S.A.
Jesteśmy innowacyjnym producentem wysokiej jakości wędlin, parówek i przekąsek białkowych, a także najpopularniejszą wśród konsumentów marką kabanosów w Polsce, z ponad 78% udziałem rynkowym w tej kategorii.
Nasze zakłady produkcyjne w Ujeźdźcu Małym (Dolnośląskie), Sowach (Wielkopolskie) oraz w Bielsku Białej (Śląskie) zapewniają, że nasze produkty eksportowane są obecnie do 30 krajów świata na 3 kontynentach, w tym m.in. USA, Niemiec, Wielkiej Brytanii, czy Azji.
Od ponad 30 lat realizujemy misję naszej rodzinnej firmy, którą jest inspirowanie do mądrego odżywiania, żeby zmieniać życie na lepsze, w myśl idei – JESZ LEPIEJ, ŻYJESZ LEPIEJ.
Twój zakres obowiązków
- Przeprowadzanie badań monitoringu czystości mikrobiologicznej środowiska produkcyjnego
- Odczytywanie wyników badań czystości mikrobiologicznej w tym: analiza i identyfikacja mikroorganizmów wg obowiązujących procedur
- Bieżąca kontrola i obsługa sprzętu laboratoryjnego
- Udział w walidacjach (metody badawcze, procesy czyszczenia i dezynfekcji, urządzenia)
- Przygotowywanie podłoży oraz próbek do badań
- Prowadzenie dokumentacji z badań mikrobiologicznych
- Wykonywanie analiz mikrobiologicznych surowców/wyrobów gotowych zgodnie z obowiązującymi normami i standardami
- Opracowanie i wdrażanie nowych metod mikrobiologicznych
- Przyjmowanie / pobór prób z obszarów produkcji oraz wykonywanie analiz mikrobiologicznych
- Przygotowywanie pożywek, odczynników oraz podłoży mikrobiologicznych
- Udział w rozwiązywaniu problemów jakościowych w obszarach produkcji
- Nadzór nad aparaturą kontrolno-pomiarową oraz pomieszczeniami laboratoryjnymi
- Inicjowanie i nadzorowanie działań zapobiegawczych i korygujących w celu zachowania optymalnych warunków mikrobiologicznych
- Potwierdzanie zgodności parametrów deklarowanych w certyfikatach
- Archiwizacja zapisów z wykonywanych badań
- Współpraca z zespołem produkcyjnym i analitycznym
Nasze wymagania
- Umiejętność wykonywania analiz mikrobiologicznych
- Znajomość obsługi komputera w środowisku WINDOWS (Word, Excel, Power Point)
- Podstawowa znajomość systemu SAP
- Prawo jazdy kat. B
- Mile widziana wiedza w zakresie znajomości norm i standardów (GMP, ISO, BRC, IFS)
- Wykształcenie wyższe kierunkowe - technologia żywności, biologia, biotechnologia, kosmetologia lub pokrewne
- Doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku
- Znajomość zasad funkcjonowania systemu jakości w laboratorium wg ISO 17025
- Umiejętność pracy w zespole
- Umiejętność pobierania prób do badań mikrobiologicznych
- Umiejętność interpretacji wyników
- Wiedza na temat funkcjonowania laboratorium mikrobiologicznego (obsługa sprzętu, metodyki badań, interpretacja wyników)
- Znajomość podstawowych technik laboratoryjnych: miareczkowanie, przeliczanie stężeń, pomiary spektrofotometryczne, obserwacje mikroskopowe
- Samodzielność, dokładność, zdolności organizacyjne oraz umiejętność pracy w zespole
Mile widziane
- Doświadczenie w pracy w zakładzie produkcji żywności
To oferujemy
- System rekomendacji pracowników ( za polecenie pracownika na to stanowisko otrzymasz 1500 netto)
- Zatrudnienie w nowoczesnej, stale rozwijającej się firmie produkcyjnej, będącej liderem w swojej kategorii
- Dużą gamę programów rozwojowych podnoszących kompetencje/kwalifikacji
- Umowę o pracę
- Możliwość rozwoju poprzez udział w ciekawych projektach
- Atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia i umiejętności
- Niezbędne narzędzia pracy
- Pakiet świadczeń pozapłacowych min.:
- Prywatna opieka medyczna LuxMed
- Ubezpieczenie grupowe
- Możliwość dołączenia do programu Multisport
- Stołówkę firmową
- Bony świąteczne
- Okolicznościowe paczki dla dzieci