Dyrektor Zakładu (Przetwórstwo mięsa)
Handlowa 5, Białystok
Kuchnia Vikinga
Dołącz do Kuchni Vikinga – największego dostawcy dań gotowych w Polsce.
Poszukujemy doświadczonego i zaangażowanego Dyrektora Zakładu, który obejmie kompleksowy nadzór nad działalnością produkcyjną zakładzie przetwórstwa mięsa. Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za efektywne zarządzanie produkcją, zespołem i kosztami, przy jednoczesnym zapewnieniu zgodności z normami jakości i bezpieczeństwa.
Jeśli posiadasz praktyczne doświadczenie w produkcji i przetwórstwie mięsa, lubisz pracować na liczbach oraz potrafisz skutecznie prowadzić zespół w systemie zmianowym i realizować ambitne cele biznesowe- ta rola jest właśnie dla Ciebie.
Twój zakres obowiązków
Nadzór nad całością działalności zakładu produkcyjnego, w tym infrastrukturą, kosztami produkcji i kosztami okołoprodukcyjnymi,
Organizacja i koordynacja pracy podległych działów produkcyjnych i wspierających,
Kierowanie zespołem kierowników oraz pracowników produkcyjnych (rekrutacja, szkolenie, ocena efektywności, motywowanie),
Monitorowanie i analiza wskaźników efektywności (KPI), wdrażanie działań korygujących,
Zapewnienie zgodności procesów z normami HACCP, GMP, GHP oraz przepisami sanitarno-weterynaryjnymi,
Optymalizacja kosztów produkcji i logistyki,
Inicjowanie oraz nadzór nad opracowywaniem nowych receptur produktów mięsnych,
Współpraca z technologami żywności oraz działem R&D w zakresie rozwoju produktów i innowacji technologicznych,
Udział w opracowywaniu i realizacji strategii rozwoju zakładu,
Zapewnienie prawidłowego prowadzenia dokumentacji produkcyjnej, jakościowej, sanitarnej i kadrowej,
Udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych, reprezentowanie zakładu przed instytucjami kontrolnymi (Sanepid, Inspekcja Weterynaryjna itp.)
Odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów BHP i PPOŻ w zakładzie.
Nasze wymagania
Minimum 5 lat doświadczenia zawodowego w przemyśle mięsnym, w tym co najmniej 2 lat na stanowisku kierowniczym lub dyrektorskim,
Wykształcenie wyższe, preferowane kierunki: zarządzanie i inżynieria produkcji, technologia żywności, towaroznawstwo lub pokrewne - mile widziane,
Doświadczenie w zarządzaniu zespołem liczącym min. 100 osób w systemie pracy zmianowej,
Doświadczenie w prowadzeniu projektów optymalizacyjnych i odpowiedzialność za całość działalności zakładu,
Znajomość systemów ERP – warunek konieczny,
Bardzo dobra znajomość MS Excel i Power BI.
To oferujemy
Atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do doświadczenia i umiejętności,
Kompleksowe wsparcie relokacyjne, w tym pomoc w znalezieniu mieszkania, organizacji przeprowadzki oraz adaptacji w nowym miejscu,
Realny wpływ na rozwój lidera rynku – będziesz mieć przestrzeń do wdrażania innowacyjnych rozwiązań w organizacji, która rośnie szybko i działa odważnie,
Bogaty pakiet benefitów, w tym: dofinansowanie do prywatnej opieki medycznej, ubezpieczenia, świadczenia ZFŚS oraz karty Medicover Sport,
Sport i integracja – bilety na mecze reprezentacji (bo wspieramy kadrę), firmowa drużyna sportowa (grająca na boiskach treningowych Jagielloni Białystok), wiele firmowych wydarzeń i letnich spotkań przy wspólnym stole,
Relaks i komfort – dostęp do firmowych ośrodków wypoczynkowych,
Zniżki na catering dietetyczny.
benefits
Prywatna opieka medyczna
Karta Medicover sport
Rozwój
Ubezpieczenie grupowe
Zniżka na catering
Imprezy firmowe
Fundusz socjalny
Brandowana odzież firmowa
Dyrektor Zakładu (Przetwórstwo mięsa)
Dyrektor Zakładu (Przetwórstwo mięsa)
Handlowa 5, Białystok
Kuchnia Vikinga