Kuchnia Vikinga - największy dostawca dań gotowych, poszukuje Kierownika Produkcji Mięsnej który zapewnieni sprawny i efektywny przebieg procesu produkcji poprzez kompleksowe zarządzanie zmianą operacyjną, personelem i jakością, w zgodzie z wytycznymi firmy oraz standardami bezpieczeństwa i higieny. Rola ta ma na celu utrzymanie wysokiej wydajności, terminowej realizacji planów produkcyjnych, optymalizację procesów oraz wzmacnianie współpracy międzydziałowej — wszystko z dbałością o jakość produktu, rozwój zespołu i kulturę pracy.
Twój zakres obowiązków

- Planowanie produkcji w oparciu o zamówienia i dostępność surowców
- Nadzór nad realizacją planów i przebiegiem zmian produkcyjnych
- Koordynacja pracy zespołów, sekcji i obszarów produkcyjnych
- Monitorowanie tempa pracy, jakości wyrobów oraz surowców
- Kontrola nadprodukcji, braków, zwrotów i organizacja produkcji doraźnej
- Weryfikacja receptur, ustawień sprzętu (taśmy, piece, dozowniki)
- Współpraca z działem jakości, wdrażanie procedur, audyty
- Analiza wydajności dziennej, tygodniowej i miesięcznej
- Tworzenie checklist, standardów pracy, optymalizacja procesów
- Propozycje automatyzacji i rozwój nowych procedur
- Dbałość o ergonomię i czystość stanowisk pracy
- Tworzenie grafików, kontrola obecności, wsparcie rekrutacji
- Szkolenie zespołu, wdrażanie nowych pracowników, motywowanie i ocena wydajności
- Prowadzenie odpraw, instruktaży, dokumentacji oraz współpraca z HR (urlopy, dokumenty, BHP)
- Bieżąca komunikacja z magazynem, pakowalnią, działami: dietetyki, marketingu, utrzymania ruchu, sprzątania, zaopatrzenia, gospodarki, analityki
- Udział w projektach rozwojowych, spotkaniach kierowników i inicjatywach międzydziałowych
Nasze wymagania

- Wykształcenie wyższe Kierunki: technologia żywności, inżynieria produkcji, dietetyka przemysłowa, zarządzanie produkcją lub pokrewne
- Minimum 3–5 lat w branży spożywczej
- Co najmniej 2 lata na stanowisku kierowniczym lub samodzielnym w zakładzie gastronomicznym lub produkcyjnym
- Zarządzania nadprodukcją, utylizacją i efektywnością wykorzystania składników
- Znajomość procesów produkcji spożywczej: gotowanie, chłodzenie, mieszanie
- Wiedza z zakresu optymalizacji, redukcji strat, zarządzania produkcją i kosztami
- Znajomość i kontrola działania zaawansowanych urządzeń produkcyjnych (kotły, linie, mieszarki)
- Biegłość w analizie i raportowaniu - Excel
- Systemy: MasterLife, znajomość ERP i modułów produkcyjnych
- Zarządzanie zespołem (planowanie, grafiki, przydziały zadań)
- Gotowość do pracy fizycznej (chodzenie, stanie, zmienne warunki środowiskowe – np. chłodnie)
- Praca w systemie 3-zmianowym, ciągłym (dyspozycyjność wymagana)
To oferujemy

- Bezpośredni i kluczowy wpływ na wynik finansowy organizacji
- Zarządzanie procesem produkcji generującym setki partii gotowych wyrobów dziennie
- Pakiet benefitów: prywatna opieka medyczna, karta Medicover Sport, ubezpieczenie
- Zniżki na catering, bilety na wydarzenia sportowe, integracje firmowe
benefits
Prywatna opieka medyczna
Karta Medicover sport
Rozwój
Ubezpieczenie grupowe
Zniżka na catering
Imprezy firmowe
Fundusz socjalny
Brandowana odzież firmowa