Technolog w dziale R&D

12 000 - 16 000 PLNNetto miesięcznie - B2B
10 000 - 14 000 PLNBrutto miesięcznie - UoP
Gastronomia

Technolog w dziale R&D

Gastronomia

-, Poznań +10 Lokalizacji

Kuchnia Vikinga

Pełny etat
UoP, B2B
Specjalista / Mid
Praca stacjonarna
12 000 - 16 000 PLN
Netto miesięcznie - B2B
10 000 - 14 000 PLN
Brutto miesięcznie - UoP

Wymagane umiejętności

skuteczna komunikacja
dobra organizacja pracy
analiza
pomysłowość
praca w grupie
Microsoft Excel

Opis stanowiska

Kuchnia Vikinga lider cateringu dietetycznego w Polsce szuka Technologa do działu R&D. Główne cele i zadania to: opracowywanie technologii produkcji dań gotowych poprzez przygotowywanie  i optymalizację receptur, kart technologicznych, procesu technologicznego zapewniając ich sprawną produkcję i wysoką jakość. 


Zakres obowiązków:

  • Opracowywanie i wdrażanie technologii produkcji dla dań dietetycznych zgodnie z koncepcją kulinarną i możliwościami linii produkcyjnej.

  • Tworzenie receptur z uwzględnieniem wartości odżywczych, kosztów i gramatury składników.

  • Sporządzanie dokumentacji technologicznej (procesy, parametry, surowce).

  • Prowadzenie testów i prób wdrożeniowych.

  • Wdrażanie nowych surowców i opakowań, ocena ich wpływu na jakość i koszty.

  • Optymalizacja procesów produkcyjnych i redukcja strat surowcowych.

  • Kontrola kosztów, analiza opłacalności, proponowanie zamienników.

  • Zapewnienie zgodności z normami jakości i bezpieczeństwa (HACCP, IFS itp.).

  • Współpraca z działami jakości, produkcji i R&D.

  • Opracowywanie instrukcji operacyjnych dla produkcji.


Wymagania: 

  • Wykształcenia wyższe kierunkowe – technologia żywności, inżynieria produkcji spożywczej, dietetyka, towaroznawstwo żywności lub pokrewne.

  • Minimum 2–3 lata doświadczenia na stanowisku technologa w zakładzie produkcji spożywczej (preferowane: dania gotowe, żywność dietetyczna, catering pudełkowy, convenience food).

  • Doświadczenie w opracowywaniu receptur, kalkulacji kosztów oraz wdrażaniu nowych produktów na skalę przemysłową.

  • Znajomość procesów technologicznych związanych z obróbką termiczną, pakowaniem MAP, chłodzeniem i logistyką produktów świeżych.

  • Praktyczna znajomość systemów jakości i bezpieczeństwa żywności: HACCP, GHP/GMP; mile widziana znajomość standardów IFS / BRC.

  • Umiejętność tworzenia dokumentacji technologicznej (karty produktu, karty technologiczne, instrukcje operacyjne).

  • Znajomość zasad bilansowania makroskładników, wartości odżywczych i kontroli alergenów.

  • Książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych.

  • Obsługa systemów ERP, Excell.

 

Co oferujemy:


  • Pracę w stabilnej firmie będącej liderem w swojej branży.

  • Realny wpływ na skuteczność procesów operacyjnych.

  • Partnerskie, wspierające środowisko pracy.

  • Niezbędne narzędzia pracy oraz wsparcie zespołu i przełożonych.

  • Benefity: prywatna opieka zdrowotna, karta Medicover Sport, zniżka na catering, dostęp do ośrodka wczasowego, bilety na mecze Reprezentacji Polski, strefa chill


Oferta dodana: 04.09.2025
Lokalizacja biura

Technolog w dziale R&D

12 000 - 16 000 PLNNetto miesięcznie - B2B
Aplikuj na ofertę pracy

Technolog w dziale R&D

-, Poznań

Kuchnia Vikinga

12 000 - 16 000 PLNNetto miesięcznie - B2B
10 000 - 14 000 PLNBrutto miesięcznie - UoP
REKLAMA: RocketJobs poleca
Wynagrodzenie
12 000 - 16 000 PLN
Netto miesięcznie - B2B

10 000 - 14 000 PLN
Brutto miesięcznie - UoP
Informujemy, że administratorem danych jest Kuchnia Vikinga (dalej jako "administrator"). Masz prawo do żądania dostępu... WięcejThis site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
REKLAMA: RocketJobs poleca