LOTTE Wedel
Jesteśmy najstarszą i według wielu najsmaczniejszą, czekoladową marką w Polsce! Od ponad 170 lat dostarczamy przyjemność płynącą z intensywnego i głębokiego smaku najlepszej jakości czekolady.
Będąc częścią grupy LOTTE, Wedel jest zarządzany lokalnie, przez polski zespół zarządzający, a wszyscy pracownicy są autorami zmian – współtworzą firmę i jej portfolio. Strukturę zatrudnienia wyróżnia różnorodność, a kultura organizacyjna oparta jest na szacunku i otwartości na różne punkty widzenia oraz nowe rozwiązania, przy jednoczesnym pielęgnowaniu pamięci o historii i dokonaniach założycieli. Więcej o kulturze organizacyjnej Wedla: https://wedel.pl/o-firmie/nasze-wartosci 🍫
Opis stanowiska
Monitorowanie trendów konsumenckich i wykorzystywanie ich w procesie tworzenia nowych produktów
Tworzenie receptur zgodnie założeniami projektu
Przekładanie nowych koncepcji produktowych na prototypy w skali laboratoryjnej praca w Laboratorium Rozwoju Produktu
Poszukiwanie i ocena nowych rozwiązań surowcowych
Opracowywanie dokumentacji niezbędnej do komercjalizacji produktu
Zapewnienie właściwego wyboru surowców, dostawców zgodnie z wewnętrznymi standardami oraz kompletowanie dokumentacji dotyczącej surowców stosowanych do produktów pod marką Wedel gwarantujące bezpieczeństwo produktu i jakość zgodną z wymaganiami specyfikacji
Zapewnienie 100% dostępności dokumentacji technologicznej, instrukcji technologicznej, specyfikacji na wyroby gotowe
Organizacja prac laboratorium produktowego
Ścisła współpraca z Technologiem przy pracach projektowych Licencje i Outsourcing
Monitorowanie trendów technologicznych i udział w targach/konferencjach branżowych
Wymagania
Przynajmniej 2 letnie doświadczenie na stanowisku w Dziale Badań i Rozwoju (R&D) w branży cukierniczej lub w przemyśle spożywczym
Wykształcenie wyższe magisterskie w zakresie Technologia Żywności, Żywienie Człowieka, Biochemia lub pokrewne
Umiejętności techniczne – podstawowa wiedza w zakresie rozwoju procesów produkcyjnych, inżynierii procesowej, rozwoju produktu, zarządzania projektami
Znajomość wymagań z obszaru R&D podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP, ISO, BRC, IFS) oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości (kontrola masy netto, analiza sensoryczna, analiza jakości produktów)
Umiejętność twórczego podejścia do wyzwań, zdolnością do tworzenia nowych rozwiązań z otwartością na nowe idee
Umiejętność pracy w zespole. Umiejętność współpracy z osobami na różnych szczeblach, z różnych zespołów
Umiejętność analizowania faktów i wyciągania wniosków
Wytrwałość w dążeniu do realizacji zadań
Stałe dążenie do własnego rozwoju i doskonalenie własnych umiejętności
Umiejętność budowania relacji z firmami zewnętrznymi
Umiejętności organizacyjne
Znajomość podstawowych programów komputerowych – Office, Word, Excel, Power point
Bardzo dobra znajomość języka angielskiego
OFERUJEMY ⤵
🍬 umowa o pracę,
🍫 dofinansowanie do posiłków w naszej firmowej stołówce
🍬 możliwość korzystania z kasy zapomogowo-pożyczkowej
🍫 słodkie paczki na święta i Dzień Dziecka
🍬 dofinansowanie do wakacji i konkursy dla pracowników
🍫 doskonała lokalizacja, zaledwie 5 minut od Dworca Wschodniego i metra Stadion Narodowy,
🍬 krótszy czas pracy w piątki (pon.-czw. pracujemy 30 min dłużej, a w piątki kończymy 2h wcześniej)
🍫 budynek biurowy jest częściowo dostosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową
🍬 zniżki na bilety Kolei Mazowieckich
🍫 ubezpieczenie, prywatna opieka medyczna
🍬 dofinansowanie do karty MultiSport i udogodnienia dla rowerzystów
🍫 swobodny dostęp do produktów i nowości E. Wedel
🍬 zniżki w Firmowym Sklepiku Wedla oraz Pijalniach Czekolady E. Wedel
🍫 wolontariat pracowniczy
Rekomendowane oferty