Młodszy Technolog/ Młodsza Technolożka Licencje i Outsourcing
Nowa
Inżynieria

Młodszy Technolog/ Młodsza Technolożka Licencje i Outsourcing

Warszawa
Rodzaj pracy
Pełny etat
Doświadczenie
Specjalista / Mid
Forma zatrudnienia
UoP
Tryb pracy
Praca stacjonarna
LOTTE Wedel

LOTTE Wedel

Jesteśmy najstarszą i według wielu najsmaczniejszą, czekoladową marką w Polsce! Od ponad 170 lat dostarczamy przyjemność płynącą z intensywnego i głębokiego smaku najlepszej jakości czekolady.

Wymagane umiejętności

angielski B2

Żywienie Człowieka

branża cukiernicza

R&D

Microsoft Office

Biochemia

Technologia żywności

Opis stanowiska

Będąc częścią grupy LOTTE, Wedel jest zarządzany lokalnie, przez polski zespół zarządzający, a wszyscy pracownicy są autorami zmian – współtworzą firmę i jej portfolio. Strukturę zatrudnienia wyróżnia różnorodność, a kultura organizacyjna oparta jest na szacunku i otwartości na różne punkty widzenia oraz nowe rozwiązania, przy jednoczesnym pielęgnowaniu pamięci o historii i dokonaniach założycieli. Więcej o kulturze organizacyjnej Wedla: https://wedel.pl/o-firmie/nasze-wartosci 🍫


Opis stanowiska

  • ścisła współpraca z Technologiem lub Starszym Technologiem przy pracach projektowych z zakresu Licencji i Outsourcingu

  • weryfikacja procesów technologicznych, surowców i dostawców pod kątem zgodności ze standardami firmy

  • poszukiwanie nowych surowców i rozwiązań technologicznych

  • praca w Laboratorium Rozwoju Produktu; przekładanie koncepcji produktowych na prototypy w skali laboratoryjnej

  • monitorowanie trendów technologicznych i udział w targach/konferencjach branżowych


Wymagania

  • przynajmniej 2 letnie doświadczenie na stanowisku w Dziale Badań i Rozwoju (R&D) w branży cukierniczej lub w przemyśle spożywczym;

  • wykształcenie wyższe magisterskie w zakresie Technologia Żywności, Żywienie Człowieka, Biochemia lub pokrewne;

  • znajomość metod oceny jakości żywności w tym analizy sensorycznej;

  • znajomość wymagań podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP, ISO, BRC, IFS) oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości;

  • umiejętność twórczego podejścia do wyzwań, zdolnością do tworzenia nowych rozwiązań z otwartością na nowe idee;

  • umiejętność pracy w zespole. Umiejętność współpracy z osobami na różnych szczeblach, z różnych zespołów

  • umiejętność analizowania faktów i wyciągania wniosków, wytrwałość w dążeniu do realizacji zadań;

  • umiejętność budowania relacji z firmami zewnętrznymi

  • znajomość podstawowych programów komputerowych – Office, Word, Excel, Power point

  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego


OFERUJEMY ⤵

🍬 umowa o pracę,

🍫 dofinansowanie do posiłków w naszej firmowej stołówce

🍬 możliwość korzystania z kasy zapomogowo-pożyczkowej

🍫 słodkie paczki na święta i Dzień Dziecka

🍬 dofinansowanie do wakacji i konkursy dla pracowników

🍫 doskonała lokalizacja, zaledwie 5 minut od Dworca Wschodniego i metra Stadion Narodowy,

🍬 krótszy czas pracy w piątki (pon.-czw. pracujemy 30 min dłużej, a w piątki kończymy 2h wcześniej)

🍫 budynek biurowy jest częściowo dostosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową

🍬 zniżki na bilety Kolei Mazowieckich

🍫 ubezpieczenie, prywatna opieka medyczna

🍬 dofinansowanie do karty MultiSport i udogodnienia dla rowerzystów

🍫 swobodny dostęp do produktów i nowości E. Wedel

🍬 zniżki w Firmowym Sklepiku Wedla oraz Pijalniach Czekolady E. Wedel

🍫 wolontariat pracowniczy