Technolog Produktu/ Technolożka Produktu - Innowacje
Nowa
Inżynieria

Technolog Produktu/ Technolożka Produktu - Innowacje

Warszawa
Rodzaj pracy
Pełny etat
Doświadczenie
Starszy specjalista / Senior
Forma zatrudnienia
UoP
Tryb pracy
Praca stacjonarna
LOTTE Wedel

LOTTE Wedel

Jesteśmy najstarszą i według wielu najsmaczniejszą, czekoladową marką w Polsce! Od ponad 170 lat dostarczamy przyjemność płynącą z intensywnego i głębokiego smaku najlepszej jakości czekolady.

Wymagane umiejętności

angielski B2

Żywienie Człowieka

branża cukiernicza

R&D

Microsoft Office

Biochemia

Technologia żywności

Opis stanowiska

Będąc częścią grupy LOTTE, Wedel jest zarządzany lokalnie, przez polski zespół zarządzający, a wszyscy pracownicy są autorami zmian – współtworzą firmę i jej portfolio. Strukturę zatrudnienia wyróżnia różnorodność, a kultura organizacyjna oparta jest na szacunku i otwartości na różne punkty widzenia oraz nowe rozwiązania, przy jednoczesnym pielęgnowaniu pamięci o historii i dokonaniach założycieli. Więcej o kulturze organizacyjnej Wedla: https://wedel.pl/o-firmie/nasze-wartosci 🍫


Opis stanowiska

  • Inicjowanie i rozwijanie nowatorskich koncepcji produktowych, w odpowiedzi na zmieniające się potrzeby i oczekiwania konsumentów

  • Współpraca z działami Komercyjnymi i Supply Chain w celu zapewnienia spójności koncepcji produktowej z celami biznesowymi

  • Przekładanie insightów konsumenckich i trendów rynkowych na konkretne rozwiązania technologiczne i produktowe

  • Kreowanie receptur zgodnie założeniami projektu, przekładanie pomysłów na prototyp produktów w skali laboratoryjnej

  • Poszukiwanie nowych rozwiązań surowcowych i aplikacyjnych

  • Dobór odpowiedniej technologii oraz maszyn/urządzeń do nowych aplikacji i procesu produkcyjnego; przygotowanie specyfikacji technologicznej dla urządzeń dla Działu Technicznego

  • Opracowywanie dokumentacji niezbędnej do komercjalizacji produktu

  • Współudział przy wdrażaniu prototypów do produkcji i transferze nowych technologii

  • Współpraca z zespołem projektowym

  • Śledzenie trendów konsumenckich oraz wykorzystywanie ich przy rozwoju produktów

  • Monitorowanie trendów technologicznych i udział w targach/konferencjach branżowych


Wymagania

  • Min 5 lat na stanowisku w dziale Badań i Rozwoju w branży cukierniczej lub min 7 lat w podobnych obszarach w sektorze FMCG najlepiej w przemyśle spożywczym

  • Wykształcenie wyższe magisterskie w zakresie Technologia Żywności, Żywienie Człowieka, Biochemia lub pokrewne

  • Umiejętności techniczne – rozwój produktu, zarządzanie projektami, rozwój procesów, inżynieria/maszyny

  • Znajomość technik sensorycznych i umiejętność interpretowania wyników testów konsumenckich

  • Znajomość wymagań z obszaru R&D podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP, ISO, BRC, IFS) oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości

  • Umiejętność twórczego podejścia do wyzwań, zdolnością do tworzenia nowych rozwiązań z otwartością na nowe idee

  • Umiejętność budowania relacji i współpracy w zespołach

  • Umiejętność analizowania faktów i wyciągania wniosków

  • Znajomość podstawowych programów komputerowych – Office, Word, Excel, PowerPoint

  • Bardzo dobra znajomość języka angielskiego (B2/C1)


OFERUJEMY ⤵

🍬 umowa o pracę,

🍫 dofinansowanie do posiłków w naszej firmowej stołówce

🍬 możliwość korzystania z kasy zapomogowo-pożyczkowej

🍫 słodkie paczki na święta i Dzień Dziecka

🍬 dofinansowanie do wakacji i konkursy dla pracowników

🍫 doskonała lokalizacja, zaledwie 5 minut od Dworca Wschodniego i metra Stadion Narodowy,

🍬 krótszy czas pracy w piątki (pon.-czw. pracujemy 30 min dłużej, a w piątki kończymy 2h wcześniej)

🍫 budynek biurowy jest częściowo dostosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową

🍬 zniżki na bilety Kolei Mazowieckich

🍫 ubezpieczenie, prywatna opieka medyczna

🍬 dofinansowanie do karty MultiSport i udogodnienia dla rowerzystów

🍫 swobodny dostęp do produktów i nowości E. Wedel

🍬 zniżki w Firmowym Sklepiku Wedla oraz Pijalniach Czekolady E. Wedel

🍫 wolontariat pracowniczy