LOTTE Wedel
Jesteśmy najstarszą i według wielu najsmaczniejszą, czekoladową marką w Polsce! Od ponad 170 lat dostarczamy przyjemność płynącą z intensywnego i głębokiego smaku najlepszej jakości czekolady.
Będąc częścią grupy LOTTE, Wedel jest zarządzany lokalnie, przez polski zespół zarządzający, a wszyscy pracownicy są autorami zmian – współtworzą firmę i jej portfolio. Strukturę zatrudnienia wyróżnia różnorodność, a kultura organizacyjna oparta jest na szacunku i otwartości na różne punkty widzenia oraz nowe rozwiązania, przy jednoczesnym pielęgnowaniu pamięci o historii i dokonaniach założycieli. Więcej o kulturze organizacyjnej Wedla: https://wedel.pl/o-firmie/nasze-wartosci 🍫
Opis stanowiska
Inicjowanie i rozwijanie nowatorskich koncepcji produktowych, w odpowiedzi na zmieniające się potrzeby i oczekiwania konsumentów
Współpraca z działami Komercyjnymi i Supply Chain w celu zapewnienia spójności koncepcji produktowej z celami biznesowymi
Przekładanie insightów konsumenckich i trendów rynkowych na konkretne rozwiązania technologiczne i produktowe
Kreowanie receptur zgodnie założeniami projektu, przekładanie pomysłów na prototyp produktów w skali laboratoryjnej
Poszukiwanie nowych rozwiązań surowcowych i aplikacyjnych
Dobór odpowiedniej technologii oraz maszyn/urządzeń do nowych aplikacji i procesu produkcyjnego; przygotowanie specyfikacji technologicznej dla urządzeń dla Działu Technicznego
Opracowywanie dokumentacji niezbędnej do komercjalizacji produktu
Współudział przy wdrażaniu prototypów do produkcji i transferze nowych technologii
Współpraca z zespołem projektowym
Śledzenie trendów konsumenckich oraz wykorzystywanie ich przy rozwoju produktów
Monitorowanie trendów technologicznych i udział w targach/konferencjach branżowych
Wymagania
Min 5 lat na stanowisku w dziale Badań i Rozwoju w branży cukierniczej lub min 7 lat w podobnych obszarach w sektorze FMCG najlepiej w przemyśle spożywczym
Wykształcenie wyższe magisterskie w zakresie Technologia Żywności, Żywienie Człowieka, Biochemia lub pokrewne
Umiejętności techniczne – rozwój produktu, zarządzanie projektami, rozwój procesów, inżynieria/maszyny
Znajomość technik sensorycznych i umiejętność interpretowania wyników testów konsumenckich
Znajomość wymagań z obszaru R&D podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP, ISO, BRC, IFS) oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości
Umiejętność twórczego podejścia do wyzwań, zdolnością do tworzenia nowych rozwiązań z otwartością na nowe idee
Umiejętność budowania relacji i współpracy w zespołach
Umiejętność analizowania faktów i wyciągania wniosków
Znajomość podstawowych programów komputerowych – Office, Word, Excel, PowerPoint
Bardzo dobra znajomość języka angielskiego (B2/C1)
OFERUJEMY ⤵
🍬 umowa o pracę,
🍫 dofinansowanie do posiłków w naszej firmowej stołówce
🍬 możliwość korzystania z kasy zapomogowo-pożyczkowej
🍫 słodkie paczki na święta i Dzień Dziecka
🍬 dofinansowanie do wakacji i konkursy dla pracowników
🍫 doskonała lokalizacja, zaledwie 5 minut od Dworca Wschodniego i metra Stadion Narodowy,
🍬 krótszy czas pracy w piątki (pon.-czw. pracujemy 30 min dłużej, a w piątki kończymy 2h wcześniej)
🍫 budynek biurowy jest częściowo dostosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową
🍬 zniżki na bilety Kolei Mazowieckich
🍫 ubezpieczenie, prywatna opieka medyczna
🍬 dofinansowanie do karty MultiSport i udogodnienia dla rowerzystów
🍫 swobodny dostęp do produktów i nowości E. Wedel
🍬 zniżki w Firmowym Sklepiku Wedla oraz Pijalniach Czekolady E. Wedel
🍫 wolontariat pracowniczy
Rekomendowane oferty