Będąc częścią grupy LOTTE, Wedel jest zarządzany lokalnie, przez polski zespół zarządzający, a wszyscy pracownicy są autorami zmian – współtworzą firmę i jej portfolio. Strukturę zatrudnienia wyróżnia różnorodność, a kultura organizacyjna oparta jest na szacunku i otwartości na różne punkty widzenia oraz nowe rozwiązania, przy jednoczesnym pielęgnowaniu pamięci o historii i dokonaniach założycieli. Więcej o kulturze organizacyjnej Wedla: https://wedel.pl/o-firmie/nasze-wartosci 🍫
Opis stanowiska
- Rozwój NPD - poszukiwanie i rozwijanie innowacyjnych rozwiązań produktów i opakowań pod marką Wedel w odpowiedzi na wymagania konsumenta.
- Zarządzanie podległym działem SMART NPD celem optymalnego wykorzystania zasobów do realizacji wyznaczonych celów firmy. Koordynowanie prac zespołu technologów w zakresie technologiczno-technicznych pomiędzy nimi a innymi działami w firmie i firmami zewnętrznymi współpracującymi w projektach.
- Zarządzanie projektami, motywowanie i wpływanie na innych pracowników, klientów wewnętrznych i zewnętrznych - budowanie i utrzymanie dobrych relacji.
- Ścisła współpraca z dostawcami, poddostawcami, ekspertami i zewnętrznymi podmiotami w zakresie rozwoju NPD.
- Wsparcie przy projektowaniu i uruchomieniu nowych linii produkcyjnych przeznaczonych do produkcji.
Wymagania
- Wykształcenie wyższe magisterskie w zakresie Technologia Żywności, Żywienie Człowieka, Biochemia lub pokrewne
- Przynajmniej 10 letnie doświadczenie pracy w R&D w przemyśle słodyczy lub przynajmniej 14 letnie doświadczenie pracy w R&D w przemyśle spożywczym.
- Przynajmniej 5 letnie udokumentowane doświadczenie w zarządzaniu zespołem lub zarządzanie matriksowe zespołami projektowymi.
- Udokumentowane przykłady wdrożeń NPD (rozwój i komercjalizacja).
- Znajomość technologii przemysłu czekoladowego, cukierniczego i lodowego oraz podstaw technologii surowców i opakowań.
- Znajomość technik sensorycznych i umiejętność interpretowania wyników testów konsumenckich.
- Znajomość wymagań z obszaru R&D podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP,ISO, BRC,IFS) oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości (kontrola masy netto, analiza sensoryczna, analiza jakości produktów).
- Doskonałe umiejętności syntetyczne i analityczne – łączenie danych z zakresu technologii, jakości i produkcji..
- Komunikatywność i umiejętność budowania pozytywnych relacji
- Biegły polski, bardzo dobry angielski.
- Gotowość do częstych podróży służbowych.
OFERUJEMY ⤵
🍬 umowa o pracę,
🍫 dofinansowanie do posiłków w naszej firmowej stołówce
🍬 możliwość korzystania z kasy zapomogowo-pożyczkowej
🍫 słodkie paczki na święta i Dzień Dziecka
🍬 dofinansowanie do wakacji i konkursy dla pracowników
🍫 doskonała lokalizacja, zaledwie 5 minut od Dworca Wschodniego i metra Stadion Narodowy,
🍬 krótszy czas pracy w piątki (pon.-czw. pracujemy 30 min dłużej, a w piątki kończymy 2h wcześniej)
🍫 budynek biurowy jest częściowo dostosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową
🍬 zniżki na bilety Kolei Mazowieckich
🍫 ubezpieczenie, prywatna opieka medyczna
🍬 dofinansowanie do karty MultiSport i udogodnienia dla rowerzystów
🍫 swobodny dostęp do produktów i nowości E. Wedel
🍬 zniżki w Firmowym Sklepiku Wedla oraz Pijalniach Czekolady E. Wedel
🍫 wolontariat pracowniczy