Będąc częścią grupy LOTTE, Wedel jest zarządzany lokalnie, przez polski zespół zarządzający, a wszyscy pracownicy są autorami zmian – współtworzą firmę i jej portfolio. Strukturę zatrudnienia wyróżnia różnorodność, a kultura organizacyjna oparta jest na szacunku i otwartości na różne punkty widzenia oraz nowe rozwiązania, przy jednoczesnym pielęgnowaniu pamięci o historii i dokonaniach założycieli. Więcej o kulturze organizacyjnej Wedla: https://wedel.pl/o-firmie/nasze-wartosci 🍫
Opis stanowiska
- Ciągłe poszukiwanie innowacyjnych rozwiązań produktów w odpowiedzi na wymagania konsumenta. Współpraca z Działem Komercyjnym w przygotowaniu Briefu Produktowego i przełożeniu Insight’ów Konsumenckich na wymagania techniczne dla nowych produktów.
- Rozwój nowych produktów zgodnie założeniami kosztowymi projektów, z harmonogramem i oczekiwaniami poszczególnych funkcji
- Szacowanie kosztów dotyczących rozwoju produktu w budżecie NPD i zarządzanie budżetem związanym z zamawianiem surowców na próby produkcyjne
- Zapewnienie właściwego wyboru surowców, dostawców zgodnie z wewnętrznymi standardami oraz kompletowanie dokumentacji dotyczącej surowców stosowanych do produktów pod marką Wedel gwarantujące bezpieczeństwo produktu i jakość zgodną z wymaganiami specyfikacji
- Zapewnienie 100 % dostępności dokumentacji technologicznej, instrukcji technologicznej, specyfikacji na wyroby gotowe
- Prowadzenie prób kontrolowanych, rejestracja i analiza odchyleń receptur, uzgadnianie działań korygujących oraz ich monitorowanie
- Akceptacja Pierwszej Produkcji, nadzór technologiczny w zakresie zgodności produktu z wymaganiami konsumenckimi oraz specyfikacji produktowej, nadzór nad prawidłowością procesu technologicznego
- Przygotowanie specyfikacji technologicznej dla urządzeń dla Działu Technicznego i uruchamianie nowych urządzeń, współudział przy uruchamianiu linii produkcyjnych
- Zarządzanie projektami, motywowanie i wpływanie na innych pracowników, klientów wewnętrznych i zewnętrznych
- Śledzenie trendów konsumenckich i prozdrowotnych na rynku oraz wykorzystywanie ich przy rozwoju produktów
Wymagania
- Min. 5 lat na stanowisku w dziale Badań i Rozwoju w branży cukierniczej lub min 7 lat w podobnych obszarach w sektorze FMCG najlepiej w przemyśle spożywczym
- Wykształcenie wyższe magisterskie w zakresie Technologia Żywności, Żywienie Człowieka, Biochemia lub pokrewne
- Umiejętności techniczne – rozwój produktu, zarządzanie projektami, rozwój procesów, inżynieria/maszyny
- Znajomość technik sensorycznych i umiejętność interpretowania wyników testów konsumenckich
- Znajomość wymagań z obszaru R&D podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP, ISO, BRC, IFS) oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości
- Umiejętność pracy w zespołach wewnątrz i na zewnątrz firmy oraz w małych i dużych organizacjach
- Umiejętność budowania relacji z firmami zewnętrznymi świadczącymi usługi koprodukcji
- Umiejętność analizowania faktów i wyciągania wniosków
- Znajomość podstawowych programów komputerowych – Office, Word, Excel, PowerPoint
- Bardzo dobra znajomość języka angielskiego (B2/C1)
OFERUJEMY ⤵
🍬 umowa o pracę,
🍫 dofinansowanie do posiłków w naszej firmowej stołówce
🍬 możliwość korzystania z kasy zapomogowo-pożyczkowej
🍫 słodkie paczki na święta i Dzień Dziecka
🍬 dofinansowanie do wakacji i konkursy dla pracowników
🍫 doskonała lokalizacja, zaledwie 5 minut od Dworca Wschodniego i metra Stadion Narodowy,
🍬 krótszy czas pracy w piątki (pon.-czw. pracujemy 30 min dłużej, a w piątki kończymy 2h wcześniej)
🍫 budynek biurowy jest częściowo dostosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową
🍬 zniżki na bilety Kolei Mazowieckich
🍫 ubezpieczenie, prywatna opieka medyczna
🍬 dofinansowanie do karty MultiSport i udogodnienia dla rowerzystów
🍫 swobodny dostęp do produktów i nowości E. Wedel
🍬 zniżki w Firmowym Sklepiku Wedla oraz Pijalniach Czekolady E. Wedel
🍫 wolontariat pracowniczy